Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paleontološko otkriće

Pronašli fosil sabljozube vjeverice star 93 milijuna godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Argentinski paleontolozi otkrili su fosil sićušnog sisavca, koji je živio na Zemlji prije više od 93 milijuna godina.

Maleni Cronopio, koji ima dugu njušku i velike očnjake, neodoljivo sliči crtanom liku glodavca koji trči za oraščićem u dugometražnom animiranom filmu Ice Age i njegovim nastavcima. No, razlika je u tome što je ovaj glodavac živio daleko prije posljednjeg ledenog doba, prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Argentini JAKI UDARI VJETRA Kaos u Urugvaju i Argentini: Snažna oluja odnijela 16 života Javier Milei Održao prvi govor Prisegnuo Javier Milei, novi argentinski predsjednik: Veliki je obožavatelj Donalda Trumpa

'Cornopio ne samo da predstavlja drugu pronađenu lubanju sisavca iz doba mezozoika na južnoj hemisferi, već i jedinu lubanju driolestoida u čitavom svijetu', pojasnio je argentinski paleontolog Sebastian Apesteguia.

Fosil dugozube životinjice pronađen je u Patagoniji, na mjestu koje je žarišna točka za pronalazak fosila, poznatom kao Buitrera. Paleontolozi pretpostavljaju kako je taj maleni sisavac preživljavao krećući se noću, ili pod zemljom, kako bi izbjegao divovske dinosaure, s kojima je dijelio podneblje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene