Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Pronađene najveće kljove na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa paleontologa u Grčkoj je pronašla kljove i okamenjene ostatke mastodonta, velikog mamutolikog sisavca koji je živio prije 3 milijuna godina.

Grčki paleontolozi s Aristotelova Sveučilišta u Thessalonikiju i nizozemski stručnjaci iz Prirodoslovnog muzeja u Rotterdamu otkrili su ostatke u blizini Gravene.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Samo kljove pronađenog mastodonta teže tonu svaka, a duge su 5 metara, što je do sada najveći poznati pronalazak. 

"Ovo je rijedak, ako ne i jedninstven pronalazak u Grčkoj i vrlo je koristan za istraživanja perioda prije 3 milijuna godina", rekla je profesorica geologije Evangelia Tsoukala.

Istraživači su iskopali i okamenjene ostatke humerusa (duga kost udova koja se proteže od ramena do koljena), kost bedra i zube. 

Životinja je bila  visoka oko 3 i pol metra i teška oko 6 tona, smatra profesorica Tsoukala čiji je tim na toj lokaciji počeo s iskopavanjem 1996.

1998. su također pronašli kljove mastodonta duge 4.38 metara, a 2002. su iskopali okamenjene dijelove lubanje nosoroga koji je također živio u to vrijeme. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene