Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor oko naziva

Policija po Kini plijeni Appleov iPad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spor oko naziva iPad zadaje glavobolje Appleu u Kini.

Kineske vlasti već su počele s pljenidbom Appelovog uređaja iPad od prodavača zbog spora s domaćom kompanijom koja tvrdi da je naziv iPad zapravo njezin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uređaj koji detektira emocije SUPERSTROJ će otkriti ako ste ljuti, sretni, uzbuđeni... Slika nije dostupna Predstavljen na IRB-u Revolucionarni uređaj za čitanje ljudskog genoma u Zagrebu

Tvrtka Shenzhen Proview Technology registrirala je zaštitni znak iPad u Kini još 2001. godine, a Apple je kupio prava na to ime od tajvanske kompanije koja je povezana s Proviewom, ali kompanija kaže da još uvijek ima pravo koristiti to ime u Kini.

>> iPad 3 stiže 7. ožujka!?

Kineski sud odbio je Appleov zahtjev za imenom u Kini prošle godine. U presudi je stajalo kako Proview nije obvezan ugovorom iz 2009. pod kojim je Proview Taipei transferirao naziv Appleu za 54.7000 američkih dolara.

Shenzhen Proview kaže da je ispunio kršenje zaštitnog znaka u siječnju kod komercijalnog uredu u Pekingu, javljaju agencije.

Istražitelji su počeli plijeniti iPade u Shijiazhuangu, jugozapadno od Pekinga, nakon što su primili pisma iz kineske kompanije, prema službeniku ureda ekonomske istrage u distriktu Xinhua.

Nije želio reći koliko je uređaja zaplijenjeno ili broj prodavaonica kojima je policija zbog iPada pokucala na vrata. Appleov glasnogovornik u Pekingu nije želio komentirati ovaj slučaj.

Shenzhen Proview će također zatražiti zabranu uvoza i izvoza Appleovog iPada na temelju kršenja vlasništva nad zaštitnim znakom u Kini.

Apple ima pet prodavaonica u Kini, dvije u Pekingu i tri u Šangaju te ovlaštene zastupnike u još nekoliko kineskih gradova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene