Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

NASA gasi program

Pogledajte posljednju svemirsku šetnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Astronauti Ron Garen i Michael Fossum, koji su s još dvojicom kolega nedavno svemirskim brodom Atlantis stigli na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS), izašli su na šestosatnu svemirsku šetnju kako bi na svemirskoj postaji popravili amonijsku pumpu i instalirali robot za opskrbu gorivom i popravke satelita, objavila je NASA.

To je posljednja svemirska šetnja u programu 'space shuttle' koji NASA gasi nakon 30 godina. Naime, nakon što se sljedeći tjedan Atlantis vrati na Zemlju biti će to kraj jedne ere svemirskih letova koja je trajala puna tri desetljeća. NASA zatvara taj program kako bi se usmjerila na istraživanja dubokog svemira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A kad ono... VIDEO Trebala je to biti uobičajena šetnja svemirom za talijanskog astronoma... Slika nije dostupna Spektakularna fotografija FOTO Prošetao svemirom i snimio svemirski 'selfie'

U međuvremenu će američke astronaute na ISS prevoziti ruske transportne letjelice Sojuz, a kasnije bi tu zadaću trebale preuzeti privatne tvrtke. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene