Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vježbanje slijetanja

Pogledajte kako se kineski astronauti pripremaju za let

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina će sljedeće godine izvesti manualno slijetanje letjelice Tiangong-1. Preliminarni odabir astronauta za slijetanje završilo je i astronauti odabrani su na treningu.

Manualno slijetanje letjelice ključni je dio njihovog treninga. Spajanje dvije teške i brze letjelice koje se kreću kroz svemir težak je zadatak. Astronauti trebaju imati izoštren osjećaj za smjer, preciznost, koordinaciju i spretnost korištenja višestrukih informacija u isto vrijeme.

Pročitajte i ovo Avion Drama na nebu Avion nije uspio sletjeti na aerodrom: Kružio je nebom, a cijelo vrijeme kotači su bili spušteni Ilustracija Šok u Italiji Dječaka (12) na nogometu udario grom, u teškom je stanju

>> Bespilotni modul spreman za lansiranje

Kako bi zadovoljili uvijete, svaki polaznik treninga mora izvesti operaciju simuliranog slijetanja u normalnim i izvanrednim uvjetima nekoliko stotina puta svaki dan, uz druge treninge svladavanja upravljanjem Tiangonga-1.

Astronauti moraju odraditi tisuće sati treninga prije nego im se odobri odlazak na misiju. Kineska bespilotna letjelica Shenzhou-8 i modul svemirskog laboratorija Tiangong-1 dovršili su prvo pristajanje letjelice u svemiru 3. studenog. Tiangong-1 i Shenzhou-8 trenutačno su zajedno u orbiti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene