Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pet razloga zbog kojih vlade taje postojanje NLO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanton Friedman, fizičar koji je ugled stekao radeći u uglednim tvrtkama poput Westinghousea i General Electrica, velik dio svog života proveo je istražujući fenomen NLO-a.

Održavši nedavno predavanje pred 600-tinjak zainteresiranih osoba, Friedman je zaključio kako je nedvojbeno da izvanzemaljske letjelice već desetljećima posjećuju Zemlju, a svjetske vlade čine sve kako bi dokazi o tim 'susretima treće vrste' ostali skriveni od javnosti. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Friedman je utvrdio pet razloga zbog kojih vlade pokušavaju zataškati priče o posjetima izvanzemaljaca, slikovito se izrazivši da bi se tu moglo govoriti o 'svemirskom slučaju Watergate'. 

Evo 5 Friedmanovih razloga:  

1. Vlasti pokušavaju utvrditi kakvu tehnologiju koriste izvanzemaljske letjelice, a jedini način da to utvrde je analiza svih do sada srušenih objekata.

2. Nijedna vlast ne želi da njezini neprijatelji, pogotovo vanjski, saznaju za njihovo otkriće. 

3. Ako neka ugledna i utjecajna svjetska ličnost kojoj ljudi vjeruju, poput Pape ili engleske kraljice, dozna za otkriće i o tome progovori javno, temelji civilizacije bili bi poljuljani, a pojednici koji ju čine počeli bi gledati isključivo vlastite interese te se više ne bi ponašali kao građani određenih država.  

4. Problem fundamentalističke  kršćanske perspektive, koja izvanzemaljce percipira kao 'vražja posla'. Oni smatraju da je čovjek jedino inteligentno biće u svemiru. 

5. Javna potvrda postojanja izvanzemaljaca dovela bi do globalnog ekonomskog, a time i političkog kaosa.

Pravda podsjeća da NLO nije mit zapadnog svijeta jer svako malo na svjetlo dana izlaze nova izviješća o intezivnim istragama tog fenomena i u bivšem SSSR-u, koja se praktički ni po čemu ne razlikuju od onih načinjenik na zapadu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene