Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset redaka

Otkriven tajanstveni natpis iz Isusova doba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajanstveni natpis uklesan na kameni pehar iz I. stoljeća nakon Krista, pronađen je ovih dana tijekom iskapanja u Jeruzalemu, objavio je jedan arheolog.

Na peharu smo otkrili natpis od deset redaka na starohebrejskom ili aramejskom, očito namijenjen ritualu’, rekao je britanski arheolog Shimon Gibson. ‘Slova ispisana kurzivom su čitka, ali tekst je jako teško dešifrirati’, rekao je znanstvenik sa Sveučilišta Sjeverne Karoline u gradu Charlotte, autor nedavno objavljene knjige ‘Posljednji Isusovi dani: arheološki dokazi’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastava za pamćenje Vjeroučitelj zabunom pustio video u kojem je seks igračka sa žiletima i Isus koji čita Playboy: ''Ovaj svijet je totalno poludio'' Slika nije dostupna Neprimjeren natpis FOTO Ustaški znak, kukasti križ i ''Zagreb mrzi Srbe'': Sramotni grafit osvanuo na poznatom okretištu

Pehar je pronađen blizu mjesta ritualnog pranja gdje traju iskapanja. ‘Postoji mogućnost da je takav tip pehara poslužio Isusu za obredna pranja ruku prije njegova posljednjeg obroka’, ocijenio je i naglasio rijetkost takva natpisa. Iskapanja koje vode profesori Gibson i James Tabor, također sa sveučilišta Sjeverne Karoline, odvijaju se na planini Sion, izvan zidina starog grada, na granici između zapadnog Jeruzalema i istočnog dijela grada pripojenog nakon što ga je Izreal osvojio u lipnju 1967. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene