Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gen Cisd2

Otkriven gen povezan s procesom starenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvanski su znanstvenici objavili su kako su otkrili gen povezan sa starenjem kod sisavaca, koji bi možda mogao imati utjecaja na produljenje ljudskoga životnog vijeka, prenio je list Taipei Times.

Stručnjaci Instituta za znanost na Sveučilištu Yang-Ming u Taipeiju slučajno su otkrili gen Cisd2 nastojeći u eksperimentima na miševima otkriti koji je gen povezan s rakom jetre.

Pročitajte i ovo Potres urušio brdo na Tajvanu na Tajvanu VIDEO Zastrašujuća snimka s mora: Pogledajte kako je razoran potres urušio dio otoka Snimke potresa na autocesti užas na Tajvanu VIDEO Jezivi prizori potresa na autocesti: Vozila su doslovce poskakivala

Umjesto toga zamijetili su da osmotjedni laboratorijski miš prebrzo stari nakon što su ga lišili gena Cisd2. Kod miša su potom zamijetili pojavu sijedih dlaka, gubitak tjelesne mase te gubitak mišićne i koštane mase.

Znanstvenica Tsai Ting-fen izjavila je kako zajedno s kolegama namjerava nastaviti proučavati na koji način ponovno oživjeti gen Cisd2 uz pomoći prehrane bogate antioksidansima i na druge načine.

‘Ni u kojoj varijanti nije pogrešno u prehranu uključiti puno voća i povrća’, rekla je. Otkriće tajvanskih znanstvenika objavljeno je u svibanjskome izdanju stručnoga časopisa 'Genes and Development'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene