Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriven dinosaur sa više od 300 zubi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki su istraživači otkrili u području Rocky Mountains ostatke dosad nepoznate vrste dinosaura koji je imao stotine zubi.

Gyprosaurus monumentensis, kako je nazvan dinosaur, bio je biljojed koji je sa svojih više od 300 zubi mogao sažvakati svaku vrstu biljaka. Osim "aktivnih" zubi, imao je dodatnih 500 zubi unutar čeljusne kosti koji su bili u nekoj vrsti "pričuve", objavio je paleontolog Terry Gates iz prirodoslovnog muzeja Sveučilišta Utah u časopisu Zoological Journal.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''To je jedinstveno'' Njegova smrt bila je upečatljiva: Otkriven ogromni dinosaur koji je harao sjeverom Italije Slika nije dostupna Paleontolozi pronašli ostatke Veliko otkriće argentinskih znanstvenika: "Riječ je o potpuno novoj vrsti, živjela je na području gdje je ne biste očekivali"

Dosad je pronađena samo lubanja "zubate nemani", koju su znanstvenici opisali kao "kljunastog dinosaura".

Procjenjuje se da je dinosaur bio dugačak oko 10 metara.

Sudeći prema mjestu nalaza, području Kaiparowitz, stručnjaci procjenjuju da je Gyprosaurus živio prije otprilike 75 milijuna
godina. Na istom području već je ranije pronađeno desetak različitih vrsta dinosaura.

Gyprosaurus potječe iz nacionalnog parka "Grand Staircase-Escalante National Monument" u južnom Utahu koje obiluje prirodnim ljepotama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene