Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća promjena posljednjih godina

Od iduće godine domene će završavati na bilo koju riječ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Globalno internetsko tijelo donijelo je odluku o jednoj od najvećih promjena u online svijetu u posljednjih nekoliko godina.

Odlučeno je da će od iduće godine internetske adrese završavati s gotovo bilo kojom riječi na bilo kojem jeziku. Očekuje se da će među prvima novost uvesti korporacije i gradovi. Tako će se dramatično povećati broj domena sa sadašnjih 22.

Pročitajte i ovo Hrvatska stranka umirovljenika Vladi poslala 11 zahtjeva - 3 Očekuju odgovor Jedva spajaju kraj s krajem: Umirovljenici Vladi poslali zahtjeve, poznati detalji Poziv: Život bez adrese - 3 POZIV Dnevnika Nove TV Muke s adresama, mještani ni sami ne znaju gdje stanuju: "To je načelnik više-manje na svoju ruku napravio"

'Otvorili smo sistem internetskih adresa do neograničenih mogućnosti ljudske mašte', rekao je Rod Beckstrom, predsjednik i izvršni direktor Icanna, piše BBC. 'Nitko ne može predvidjeti gdje će nas ova povijesna odluka odvesti', dodao je.

Danas postoje svega 22 generičke domene, najpoznatije su '.com', '.org', '.info' ili '.gov' i uz njih 250 domena pojedinih zemalja poput '.us', '.uk' ili '.hr'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene