Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izložba o klimatskim promjenama

Obnovljeno lice žene stare 10.000 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lice žene koja je živjela prije 10 tisuća godina na jugoistoku Meksika središnja je zanimljivost izložbe o klimatskim promjenama u toj zemlji, objavili u organizatori.

Specijalizirana francuska radionica obnovila je lice i tijelo 'Žene iz Las Palmasa' na temelju njezina kostura, pronađenog 2002. u špilji na poluotoku Yucatanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crne prognoze Arktik za 30 godina ostaje bez leda!? Slika nije dostupna Ubrzane klimatske promjene Razina mora 2100. viša za 1,6 metara?

'Prvi put se u Meksiku možemo suočiti s našim dalekim pretkom', piše Državni antropološki i povijesni institut (Inah), organizator izložbe postavljene u Guanajuatu.

Kostur 'Žene iz Las Palmasa' jedan je od triju najstarijih kostura pronađenih na američkom kontinentu, a njezine rekonstruirane crte lica podsjećaju na one stanovnika jugoistoka Azije, naglašava Inah u priopćenju.

'To potvrđuje pretpostavku prema kojoj američki kontinent nisu naselili samo stanovnici sjevera Azije', kroz Beringov tjesnac, 'već i oni iz središta i s juga', dodaje Inah. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene