Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Let`s talk iPhone

Novim iPhoneom upravljat ćemo glasom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo nekoliko dana prije dolaska novog iPhoena, internetom se proširila vijest o novoj opciji koju Apple priprema – napredno upravljanje glasom

Još su samo dva dana ostala do toliko očekivanog predstavljanja novog modela Appleova telefona – usprkos svim glasinama još nije poznato što će nam Apple točno predstaviti, no za očekivati je jeftiniji iPhone (model 4S) i novi model iPhone 5.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove informacije Nove glasine o iPhoneu 5 Slika nije dostupna Jeftiniji iPhone s 8GB memorije Već je počela proizvodnja jeftinijeg iPhonea 4?

Neki i dalje tvrdi da će Cook predstaviti samo jedan model s već dobro nam poznatim opcijama – dvojezgreni A5 procesor, 8MP kamera i najvjerojatnije veći ekran, a jedino je pitanje hoće li Apple taj telefon nazvati iPhone 4S ili iPhone 5.

Posljednjih dana na internetu su se pojavile glasine oko nove opcije koju Apple razvija i na koju bi se ono 'Let`s talk iPhone' iz pozivnice za njihovu konferenciju moglo odnositi – upravljanje glasom.

S obzirom da je Apple prošle godine preuzeo kompaniju Siri koja je zaslužna za aplikacije za prepoznavanje govora, jasno je da Jobsova, odnosno Cookova kompanija ima planove za implementaciju opcije za glasovno upravljanje.

Iako ovakve opcije već postoje, Appleov Assistent navodno će, kako kažu na NewsFactor Networku, 'u potpunosti promijeniti način interakcije s pametnim telefonima'. Na ovoj stranici tako kažu da možemo očekivati potpunu integraciju kontrola za upravljanje glasom koje će nadopunjavati, a u nekim slučajevima i zamijeniti upravljanje putem ekrana osjetljivog na dodir.

Ova opcija mogla bi uključivati virtualnog asistenta koji će 'pristupati podacima iz kalendara, kontakata, glazbenim datotekama i drugim lokacijama te ih koristiti u konverzaciji između telefona i korisnika'.

Kako možemo pročitati na internetu, putem ove opcije korisnici neće samo govoriti svom telefonu da nekoga nazovu ili da unese neki sastanak u telefon, već će i sam iPhone razgovarati s korisnikom i postavljati mu pitanja – npr. ako mu kažemo da nekoga nazove, a ta osoba u adresaru ima više telefonskih brojeva, iPhone će 'upitati' koji da od tih brojeva nazove.

Za pretpostaviti je da, ako Apple i predstavi ovu opciju, da će biti dostupna na ograničenom broju jezika među kojima se, naravno, ne nalazi i hrvatski. Inače, način komunikacije uređaja s korisnicima već poznaju vlasnici posljednjih generacija iPoda Shuffle, najmanjeg Appleova mp3 playera koji nema ekran, već im imena playlista i pjesama 'govori' sam uređaj.

Pričekajmo još samo dva dana i onda ćemo napokon sve saznati – jedan ili dva iPhonea te ime samog telefona, hoće li imati podršku za NFC i 4G, kolika će biti dijagonala ekrana, hoće li koristiti napredni sustav za glasovno upravljanje i slično.

Do tada možete pogledati kako bi novi iPhone mogao izgledati jer je ekipa s jedne njemačke stranice, na temelju svih glasina koje mjesecima kruže mrežom, izradila telefon koji ima veći (4 inčni) ekran i koji je tanji od modela iPhone 4.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene