Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bankari na oprezu?

Novi cilj Anonymousa – banke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hakeri su ovaj tjedan napali tri velike banke u Brazilu – najavili su nove napade u toj zemlji, a pitanje je hoće li se ti napadi proširiti i na druge svjetske banke

Mjesecima pratimo aktivnosti hakerske grupe Anonymous koja je napadala različite ciljeve – velike korporacije, pedofile, FBI, različite financijske i državne institucije, a čini se da su sada ponovno na udaru banke.

Pročitajte i ovo Banka - 4 Bolje biti dužnik, nego štediša Banke u Hrvatskoj trljaju ruke, ali građani zbog jedne stvari mogu biti zadovoljni Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

Naime, kako prenosi AP, brazilski hakeri posljednjih su se dana okomili na banke pa su tako jučer srušili internetsku stranicu najveće državne banke Banco do Brasil, a prije toga napali su i dvije privatne banke - Itau Unibanco Banco Multiplo i Banco Bradesco.

Jučer su tako s adrese Anoynmosu Brasil napisali 'Attention sailors: Target hit! ... BancodoBrasil is sinking', a najavili su i nove napade na druge banke u ovoj zemlji. Također, Anonymousi su objavili i videozapis na kojem maskirana osoba (naravno, nosi poznatu Guy Fawkes masku) objašnjava kako hakeri napadaju banke kako bi upozorili na veliku razinu korupcije i nejednakosti u Brazilu.

Priopćenje su objavili i iz Banco do Brasil u kojem kažu da stranica nije srušena, nego samo malo sporije radi – novinari AP-a u više su navrata pokušali pristupiti internetskoj stranici te banke, no nisu uspjeli.

Postavlja se pitanje hoće li Anonymousi nastaviti s napadom na banke samo u Brazilu ili planiraju neke masovne napade i na banke u drugim zemljama.

Naime, mnogi za veliku gospodarsku krizu, recesiju i nezaposlenost ponajviše krive bankare i ekipu s Wall Streeta protiv kojih je pokrenut Occupy Wall Street pokret koji se iz New Yorka proširio i po drugim svjetskim gradovima.

S obzirom da se Anoynmousi deklariraju kao borci protiv tih 'jedan posto bogatih', ne bi nikoga iznenadilo da planiraju neke nove akcije protiv financijskih institucija, pogotovo u ovim danima kada se ponovno priča o recesiji i rekordnoj nezaposlenosti.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene