Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proučavanje vrsta

Nemoguće? Skakavci imaju najveće testise!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako će zvučati pomalo bizarno, znanstvenici su otkrili vrstu skakavca koja ima testise čija težina iznosi 14 posto ukupne težine njihovog tijela.

U svijetu životinja, to je daleko najveći omjer pa je nova vrsta skakavca proglašena životinjom s najvećim testisima u omjeru s težinom tijela, objavio je žurnal Biology Letters. U studiji njihovog obrasca parenja, znanstvenici su otkrili kako ti skakavci prilikom parenja otpuštaju tek male količine sperme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba s najezdom VIDEO Milijuni skakavaca preplavili zemljište, ušli i u kuću: "Strašno je. Što sad treba? Voljela bih da dođe neki stručnjak" Najezda skakavaca - 2 biblijska najezda Milijuni skakavaca preplavili prometnice i poljoprivredne površine podno Svilaje: "Na zidu rojevi, sve crno...", "Ovo je katastrofa"

>> Roj skakavaca biblijskih proporcija hara SAD-om

Isto tako znanstvenici su došli do zaključka kako veličina testisa ima veze s parenjem s velikim brojem ženki, a ne otpuštanjem velike količine sperme pri svakom parenju. Značajne studije širom svijeta životinja, pokazale su kako je veličina testisa u mužjaka povezana sa stupnjem promiskuiteta. Što više ženka ima partnera, to će testisi u mužjaka biti veći.

Bez konkurencije

No, vrsta skakavca Platycleis affinis, nadaleko je nadmašila bilo kakvu konkurenciju, a kad bi smo omjer njihovih testisa preveli na razinu čovjeka, rezultat bi bio zastrašujući. Ukratko, probajte zamisliti muškarca s testisima teškim pet kilograma svaki!

'Mužjaci s većim testisima zapravo proizvode manjekoličine ejakulata', istaknuo je za BBC dr. Karim Vahed, sa sveučilišta u Derbyju, koji je zajedno sa svojim timom mjerio veličinu testisa 21 vrste skakavaca. Sve to ide u prilog hipotezi kako se zapravo radi o broju ženki koju mužjak može oploditi, više nego uspješnosti sa svakom ženkom, dodaje Vahed.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene