Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlatne ribice samo šute

'Neke ribe imaju široki vokalni repertoar i stalno komuniciraju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribe se ipak mogu sporazumijevati i to ne samo u crtanim filmovima. Ne komuniciraju samo vibracijama, nego i serijom cvrkutanja, tvrde znanstvenici.

'Sve ribe mogu čuti, ali ne mogu sve proizvoditi zvukove iskakanjem iz vode ili vibracijama mjehura, mišića kojeg mogu grčiti', rekao je Shahriman Ghazali, znanstvenik s Novog Zelanda. Komuniciraju iz više razloga, a samo su neki kako bi prestrašile predatore, privukle potencijalne partnere za parenje ili se orijentirale.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

'Ribe iz reda Gurnard imaju široki vokalni repertoar i stalno komuniciraju', otkrio je Ghazali nakon što je različite vrste riba stavio u spremnike. S druge strane, bakalar je većinom bio tih, osim kada se mrijestio, piše Daily Mail.

'Moja hipoteza je da koriste zvukove kako bi mužjaci i ženke istovremeno ispustili jajašca za oplodnju', dodao je Ghazali. Najčešći kućni ljubimac, zlatna ribica, pak ne proizvodi nikakve zvukove, iako odlično čuje, pokazali su Ghazalijevi rezultati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene