Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadogradnja nije pomogla

Nastavljaju se veliki problemi s baterijom novog iPhonea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usprkos nadogradnji softvera, brojni korisnici i dalje imaju problema s kratkim trajanjem baterije Appleovih telefona

Izlazak novog modela iPhonea pratili su i problemi s trajanjem baterije te su mnogi vlasnici Appleovog telefona ostali neugodno iznenađeni s činjenicom da prečesto moraju puniti bateriju svog smartphonea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon stiže petica! Apple danas predstavlja iPhone 5! Pogledajte što možemo očekivati! Slika nije dostupna Pet mu je godina tek Pogledajte razvoj iPhonea od 2007. do danas

Problem ipak nije u bateriji nego, kako su prenijeli brojni IT portali, u novoj verziji softvera i lokacijskim uslugama, a kako su iOS5 downloadali i brojni korisnici starijih modela iPhoena i iPada, neki od njih također su se potužili na kraće trajanje baterije – iz Apple su početkom studenog potvrdili ovaj problem i objavili da će ga riješiti nadogradnjom softvera.

To je krajem prošlog tjedna i napravljeno te su korisnici Appleovih telefona odahnuli kada su vidjeli da je Apple izdao iOS 5.0.1, novu verziju mobilnog operativnog sustava za koju su u toj kompaniji rekli da 'popravlja bugove koji utječu na kraće trajanje baterije' te donosi još neke novitete.

No, samo par dana nakon izdavanja ove nadogradnje na brojnim forumima, blogovima i portalima ponovno su počele pritužbe vlasnika iPhonea koji i dalje imaju iste probleme s baterijom ovog telefona.

Tako je jedan korisnik na Appleovom forumu napisao kako je nakon nadogradnje softvera u istom danu morao puniti novi iPhone čak tri puta – usprkos tome što je isključio velik broj opcija na njemu.

Drugi korisnik požalio se kako je nakon punjenja baterija u samo pola sata pala na 80 posto napunjenosti te kako novi softver nije riješio nikakve probleme. Neki korisnici čak kažu da prije nisu imali ovih problema, no nakon što su nadogradili softver na 5.0.1 stalno moraju puniti svoje telefone.

U Huffington Postu prenijeli su obavijest iz Applea u kojoj su rekli da su s novom nadogradnjom riješili velik broj problema koje su korisnici imali s kratkim trajanjem baterije te i dalje istražuju 'nekoliko manjih problema'.

Nije poznato kada se može očekivati nova softverska nadogradnja, a do tada će dio korisnika Appleovih telefona morati stalno nositi punjač za iPhone te će morati isključiti velik broj opcija na uređajima kako bi bar malo produžili trajanje baterije.

Mi se nadamo da će se svi problemi s baterijom riješiti do sljedećeg mjeseca kada bi se novi iPhone trebao naći u prodaji i u Hrvatskoj.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene