Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novosti s CES-a

Najtanji smartphone na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među novim smartphoneima dominiraju uređaji s velikim ekranima i kamerama visoke rezolucije.

Jedan od trendova na ovogodišnjem Consumer Electonics sajmu (CES) jest predstavljanje 'najtanjih uređaja na svijetu' pa tako nakon što je Toshiba predstavila najtanji tablet, a Acer najtanji ultrabook, sada je Huawei predstavio i najtanji pametni telefon na svijetu.

Njihov model Ascend P1S tanak je samo 6,68 mm te je usprkos takvom kućištu ova kompanija u njega 'ugurala' sve napredne tehnologije koje očekujemo od jednog modernog smartphonea.

Tako Ascend P1S ima veliki 4,3 inčni qHD Super AMOLED ekran, radi na dvojezgrenom 1,5GHz procesoru, ima 1GB RAM-a, kameru rezolucije 8MP s dvostrukom LED bljeskalicom te prednju 1,3MP kameru za video pozive. Na tržištu bi se trebao pojaviti tijekom drugog ovogodišnjeg kvartala, a radit će na posljednjoj verziji Androida – Ice Cream Sandwich.

HTC-ov novopredstavljeni smartphone Titan II većih je dimenzija te ima ekran dijagonale 4,7 inča, a ono po čemu je poseban jest ugrađena kamera sa senzorom rezolucije 16MP koja, prema pisanju nekih novinara koji su je isprobali, pravi 'impresivne fotografije'.

Kao i njegov prethodnik, Titan II također radi na Microsoftovom Windows Phone 7,5 operativnom sustavu te ima i podršku za 4G LTE mreže, a na početku će se pojaviti u ponudi američkog operatera AT&T.

Još jedan Windows Phone 4G LTE telefon koji će na početku biti dostupan putem AT&T-ja predstavila je i Nokia – toliko očekivani model Lumia 900 dolazi s 4,3 inčnim Clearblack AMOLED ekranom, radi na 1,4GHz procesoru, ima 512MB RAM-a i 16GB prostora za pohranu podataka.

Mobilni fotografi cijenit će i 8MP kameru s Carl Zeiss optikom, a na tržištu bi se trebala pojaviti tijekom sljedećih mjeseci.

Svoj novi smartphone predstavio je i Sony – model Xperia S radi na dvojezgrenom 1,5GHz procesoru, ima 4,3 inčni ekran rezolucije 1280x720 piksela i 12MP kameru, a prodavat će se u verzijama sa 16 i 32GB prostora za pohranu podataka.

Do kraja CES sajma sigurno ćemo vidjeti još novih modela pametnih telefona, ali za pretpostaviti je da većina kompanija svoje najjače adute ipak čuva za veljaču kada će se u Barceloni održati Mobile World Congress.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene