Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Instagram i na Androidima

Najpopularnija foto aplikacija za iPhone stiže i na Androide!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Instagramu kažu da dvojica njihovih zaposlenika rade na aplikaciji za Android koju možemo očekivati 'uskoro'

Odlična vijest za sve ljubitelje mobilne fotografije koji imaju neki od pametnih telefona koji rade na Androidu – jedna od najpopularnijih foto aplikacija na iPhoneu – Instagram, uskoro bi trebala postati dostupna i na Androidima. 

To je na LeWeb konferenciji najavio CEO ove kompanije Kevin Systrom koji je rekao da očekuje da će se broj korisnika ove aplikacije, kojih je trenutno oko 15 milijuna, uvelike povećati kada ona postane dostupna i na uređajima koji rade na Googleovom Androidu.

Kolika je popularnost Instagrama na iPhoneu najbolje govori podatak da je broj njegovih korisnika u rujnu iznosio devet milijuna te da se on u samo tri mjeseca povećao za dodatnih šest milijuna, za što neki 'krive' iPhone 4S koji ima jednu od najboljih (ako je i najbolju) kameru na mobilnim uređajima.

S obzirom da su kamere na pametnim telefonima sve kvalitetnije, mnogima su one zamijenile klasične digitalce, a zbog jednostavnosti uploada fotografija na internet (bez potrebe za prebacivanjem slika na računalu putem USB kabela ili Bluetootha) te zanimljivih opcija njihova uređivanja direktno na telefonu, sve više ljudi koristi mobilne aplikacije i internetske servise na kojima dijele svoje fotografije.

Instagram je popularan upravo zbog te jednostavnosti – potrebno je samo otvoriti vlastiti profil i odabrati fotografiju s iPhonea (iPoda ili iPada) – bez obzira da li je ona snimljena na samom telefonu ili je prebačena s drugog uređaja na telefon, urediti je putem velikog broja dostupnih filtara i objaviti.

Kao i na ostalim društvenim mrežama, i na Instagramu možete pratiti korisnike, komentirati i 'lajkati' njihove fotografije te pretraživati milijune dostupnih slika na ovom servisu. Također, kako bi drugi korisnici lakše pronašli fotografije, potrebno je staviti i oznaku, odnosno hashtag (#) putem koje će se fotografije pretraživati (npr. #croatia, #more i slično).

Na The Next Webu kažu da je ova kompanija ima samo deset zaposlenika, od čega će dvojica raditi na aplikaciji za Androidi. Od ostalih noviteta vezanih uz Instagram, treba još napomenuti da u ovoj kompaniji razmišljaju o oglašavanju unutar same aplikacije jer je njen download i korištenje besplatno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene