Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najjača emisija čestica

Sunčeva oluja gasit će mobitele?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunce je izbacilo najaču emisiju čestica, tzv. X-Flare, u posljednje četiri godine.

Radi se o emisiji naelektriziranih čestica koje bi mogle utjecati na funkcioniranje komunikacijskih uređaja na Zemlji, piše BBC. Radi se, objavila je NASA, čiji opservatorij prati tijek događanja, o jakom ultraljubičastom, radioaktivnom zračenju.

Pročitajte i ovo Skijalište Cervinia u Italiji Talijansko skijalište VIDEO Drama u žičari: Jak vjetar gotovo otkinuo gondole pune putnika Uloga društvenih mreža - 1 Izbori su sve bliže Kupuju se Vijetnamci i vrijeđa opozicija, a što o kampanji na društvenim mrežama kažu glasači? "To nije politika, to je onda zabava"

Britanski geološki institut objavio je upozorenje zbog nadolazećih čestica te su najavili da bi se mogao pojaviti fenomen sličan Aurori borealis, koja se javlja na sjevernom polarnom krugu.

Čestice su emitirane iz jedne od sunčevih pjega koja, kako javlja NASA, velikom brzinom raste.

Takve, inače nepredvidljive erupcije na Suncu, emitiraju naelektrizirane čestice koje mogu oštetiti elektroničke spojeve na satelitima i drugim komunikacijskim uređajima i tako prekinuti prijenos signala te omesti komunikaciju ili čak uništiti dijelove uređaja kada se radi o izrazito jakom solarnom vjetru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene