Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Energija putem kretanja tijela

Mobitele ćemo puniti otkucajima srca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispraznila vam se baterija, a nemate punjač? Uskoro ćete punjenje baterije moći obaviti- vlastitim otkucajima srca.

Znanstvenici su razvili maleni čip koji crpi energiju koristeći se gibanjem tijela. Za ovu tehnologiju znanstvenici kažu da bi uskoro mogla omogućiti da napunite bateriju vašeg mobitela na način da ga držite blizu srca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu istinite INFORMACIJE O TEHNOLOGIJI u koje trebate prestati vjerovati Slika nije dostupna Pregrijavaju se Upozorenje i za korisnike iPhona u Hrvatskoj: Zamijenite što prije punjače!

>> Napunite mobitel pomoću - vjetra

Istraživači s Instituta za tehnologiju u Georgiji, koji stoje iza ovog izuma, nadaju se da će proizvesti elektronske uređaje koji ne trebaju baterije ili priključak na struju.

'Ovaj razvoj predstavlja revoluciju u mobilnoj elektronici koju može puniti pokret tijela, bez baterija ili priključka na struju', rekao je dr. Zhong Lin Wang, koji vodi istraživanje, piše thehindu.com.

Tehnologija funkcionira pomoću nano žica iz cinkovog oksida koje generiraju struju. Prema tome svaka kretnja tijela, bilo da se radilo o hodanju ili otkucaju srca, može proizvesti struju, kažu znanstvenici.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene