Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje

Ljudski izmet uništava koraljne grebene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bakterija iz ljudskog izmeta uništava koraljne grebene, pokazalo je novo istraživanje.

Američki znanstvenici kažu da to predstavlja upozorenje Floridi i Karibima da zaštite dragocjene grebene od kanalizacije ili se suoče s prijetnjama jednoj od glavnih turisičkih atrakcija. Američki znanstvenici u članku objavljenom u časopisu PLoS ONE navode da su identificirali bakteriju iz ljudskog izmeta koja uništava koralje koji naseljavaju mora uz Floridu i karipsko otočje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INTERAKTIVNA KARTA UŽIVO Uragan Irma približava se Floridi, vlasti upozoravaju na poplave, Trump: "Ovo je oluja koja ima povijesni razorni potencijal" Slika nije dostupna Uragan ga nosio poput igračke STRAVA NA NAJVEĆEM BRODU NA SVIJETU 'Bože, pomozi nam!'

Bakterija Serratia marcescens izaziva koraljnu bolest poznatu kao 'bijele boginje' i izaziva oštećenja koja izjedaju i uništavaju koralje, prema zajedničkom istraživanju sveučilišta iz Georgije i Floride.

'Taj bakterijski soj potječe jedino od ljudi' kaže James Porter jedan od autora koji upozorava da je ta bakterija značajno doprinijela nestanku oko 88 posto jedne vrste koralja koja živi u okolici otočja na jugu Floride tijekom zadnjih 15 godina. Njihovom nestanku pridonose i hurikani i visoke temperature.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene