Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektakularno noćno lansiranje

Lansiran NASA-in raketoplan Endeavour

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki raketoplan Endeavour u petak je lansiran iz NASA-ina Svemirskog centra Kennedy u Cape Canaveralu na Floridi u 15-dnevnu misiju na Međunarodnu svemirsku postaju.

Na NASA-inu posljednju misiju prema ISS-u u 2008. Endeavour je krenuo sa spektakularnim noćnim lansiranjem koje je osvijetlilo nebo nad Floridom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pošiljka vraćena netaknuta' Iran lansirao majmuna u svemir! Slika nije dostupna Putovanje ulicama Los Angelesa VIDEO 'U nekim trenucima između Endeavoura i drveća mogla se provući samo kartica'

Endeavour u svom teretnom prostoru nosi modul za dogradnju ISS-a koji će omogućiti da na postaji boravi šestero astronauta umjesto dosadašnjih troje. Među sedmero je članova posade i astronautkinja Sandra Magnus koja će ostati na ISS-u, a na Zamlju će se vratiti Greg Chamitoff.

U misiji STS-126 planirane su četiri tzv. svemirske šetnje kojima bi astronauti Endeavoura trebali instalirati novi modul sa spavaonicom i kupaonicom za posadu ISS-a i popraviti solarne panele postaje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene