Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci upozoravaju

Korisnici Facebooka na meti nove e-mail prijevare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neopreznog korisnika popularnog Face-a se navodi na odavanje lozinke.

Nova e-mail prijevara kruži Internetom pokušavajući navesti neoprezne Facebook korisnike da odaju sve svoje lozinke, upozorio je u četvrtak proizvođač sigurnosnog softvera, tvrtka McAfee iz Santa Clare u Kaliforniji. McAfee je upozorio da se radi o jednoj od trenutačno najaktivnijih e-mail prijevara na webu.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

E-mail poruka sugerira korisnicima Facebooka da im se lozinka (password) resetira, te uključuje link za promjenu lozinke. No, klikom na taj link učitava se program koji omogućava hakerima da saznaju korisnikovu Facebook lozinku i bilo koju drugu lozinku koji on koristi na mreži.

McAfee kaže da je to šesta najrasprostranjenija prijevara koja kruži Internetom posljednjih nekoliko dana. E-mail poruke su obično pisane lošom gramatikom i nespretnim engleskim frazama, kao što su 'Draga korisnik od Facebook', upozorava McAfee. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene