Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Konkurencija iskustvu u kino dvorani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Panasonicovi HDTV modeli 2012. fokusiraju se na poboljšanje korisničkog TV iskustva s poboljšanom kvalitetom slike, vrhunskim Full HD 3D-om, proširenim VIERA Connect™ pristupom internetu, novim većim ekranima, učinkovitosti osvjetljenja i nastavkom posvećenosti zaštiti okoliša

LAS VEGAS, NV (9. siječanj 2012.) - Panasonic Corporation, vodeći u industriji i tehnologiji za televizije visoke definicije i Full HD 3 D tehnologiju, predstavio je svoju proširenu liniju LED/LCD-a i Viera Plasma HDTV-a za 2012. na sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegas potvrđujući svoju posvećenost pružanju najviše kvalitete iskustva kućne zabave i opcija gledanja za potrošača. Nova 2012. serija ima povećane veličine ekrana, vrhunsku kvalitetu slike, vrhunske Full HD 3D mogućnosti i ekološka unaprjeđenja. Od 17 modela u liniji plazmi za 2012. 16 sadrži 3D tehnologiju, dok pet od 14 LED/LCD HDTV-a pruža 3D mogućnosti. Nadalje, četiri od šest Blu-ray uređaja u liniji za 2012. imaju Full HD 3D, a tvrtka je predstavila i prvi 3D projektor na svijetu. Panasonic je dodao ekrane veličine 47 inča (120 cm) i 55 inča (140 cm) svojoj LED/LCD obitelji, a njegovi modeli novih plazma HDTV-a izrađuju se u veličinama od 42 inča (107 cm) do 65 inča (165 cm). VIEAR HDTV-i 2012. imaju novi, čist i jednostavan izgled koji odražava "staklo i metal" dizajnerski koncept za izražavanje elegantne i luksuzne vizualne teme izražavajući vrhunske performanse zaslona i milijardi boja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki OLED 4k modeli Ovako će izgledati televizori budućnosti! Slika nije dostupna Počinje CES Počinje najveći tehnološki sajam: Pogledajte što možemo očekivati!

Vrhunska kvaliteta slike
Šest serija VIERA plazmi, VT50, GT50, ST50, UT50, XT50, U50, opremljeno je samoosvjetljavajućim panelima s vrhunskim razinama crne boje, Neo Plasma tehnologijama (VT/GT/ST) koje pružaju beskonačni crni filtar s panelom veće učinkovitosti koji stvara najbolji balans crne i bijele boje u svjetlijim okolinama. Novi crni filtar i novi panel visokih performansi rezultiraju poboljšanim prigušenjem vanjskog svjetla, poboljšanom jasnoćom i poboljšanom propusnosti svjetla. Modeli 2012. imaju Neo Plasma Black 2500 FFD (VT/GT/ST/UT) za kristalno čistu sliku čak i kada sadržaj prikazuje vrlo brzo gibanje. Također imaju i novi prilagođeni LSI upravljački program i fosforni panel s brzim prebacivanjem na svim Panasonicovim 1080p 3D modelima, što nadalje smanjuje refleksije i stvara oštrije slike s većim kontrastom u svjetlijim okolinama. Dodatno, struktura novog panela i tehnologija upravljanja predpražnjenjem doprinose povećanoj prirodnoj razini kontrasta.

Panasonic nastavlja svoj odnos s THX-om sa šest Full HD 3D Plasma HDTV-a, certificiranih u 2D i 3D načinu rada od strane prestižne tvrtke koju je osnovao George Lucas. THX certifikat potrošačima govori da je kvaliteta slike certificirana u smislu zadovoljavanja striktnih standarda vrhunskih Hollywoodskih proizvođača filmova.

Panasonicovi LED televizori i dalje koriste dobrobiti dobivene dodavanjem IPS tehnologije LED panela (In Plane Switching). IPS LED paneli omogućavaju veći kut gledanja skoro bez ikakvog pogoršanja slike kod najvećeg kuta, pozadinsko skeniranje izrazito velike brzine 1920 za veću rezoluciju pomične slike tijekom brzih akcijskih scena, smanjenje efekta naknadnog osvjetljenja i glatku, kristalnu sliku. Visoke performanse, velika brzina, materijali panela s velikom propusnosti svjetla doprinose kutu gledanja boje od 178°, performansama velikog kontrasta i brzom vremenu odziva, što zauzvrat dramatično smanjuje smetnje i 3D efekt duha,

Uključeno u sva područja 3D, od produkcije do onoga što vidite u vašoj dnevnoj sobi
Nadalje učvršćujući svoju reputaciju vodećega u tehnologiji u 3D areni, Panasonic je stvorio potpuni eko sustav za stvaranje i prikaz 3D slika. Tvrtka je nedavno osnovala 3D inovativni centar, koji se nalazi u Hollywoodu u Panasonic Hollywood Laboratory-u (PHL) radi povezivanja sa zajednicama zabave i odašiljanja u cilju poboljšanje tehnologija 3D produkcije i tijeka rada i poticanja suradnje s partnerima u industriji. "Avatar je otvorio oči uranjajućoj i zadivljujućoj zabavnoj vrijednosti 3D-a u nečijem domu" rekao je Eisuke Tsuyzaki, direktor tehničkog odjela Panasonic Corporation za Sjevernu Ameriku. "Panasonic je u jedinstvenom položaju da bude uključen u sva područja 3D-a, od produkcije do onoga što vidite u vašoj dnevnoj sobi." Panasonicov AG-3DA1, prvi potpuno integrirani 3D kamkorder u industriji koji snima na SD memorijske kartice, korišten je u povijesnoj, zadnjoj misiji putovanja NASA Space Shuttlea i rutinski je korišten u sportskim i drugim 3D televizijskim produkcijama. Mnogi od aktualnih 3D naslova postavljaju standarde za izradu i mastering 3D Blu-ray diskova na tržištu sada dolaze iz PHL-a.

Panasonic je nedavno predstavio svoj prvi Full HD 3D projektor za kućno kino, PT-AE7000U. AE7000U je prvi 3D projektor na svijetu koji koristi transparentne LCD panele koji rade na 480 Hz, i kada se kombiniraju s Panasonicovom originalnom overdrive tehnologijom značajno smanjuju efekt duha. Za daljnje poboljšanje kućnog iskustva 3D gledanja, Panasonic je predstavio svoju najnoviju generaciju laganih 3D naočala. Mase svega 27 grama, najnovija generacija 3D naočala koristi Bluetooth tehnologiju i ima punjivu bateriju. Poboljšanu kvalitetu zvuka sada osigurava "3D Real Sound" sustav s 8 tankih zvučnika. Dodatno, svi 3D modeli opremljeni su DLNA priključcima za jednostavno povezivanje s drugim proizvodima opremljenima s DLNA.

"Nikada ne spavamo na lovorikama, serija Viera plazma HDTV-a za 2012. fino podešava kvalitetu 3D slike koja se može usporediti s onom koja se vidi u kino dvorani", rekao je Henry Hauser, potpredsjednik, Panasonic Marketing, Merchandising Group.

Ostanite povezani s VIERA-om
VIERA Connect, Panasonicova vlastita internet funkcionalnost integrirana je u 12 novih modela s novom robusnom platformom temeljenom na oblaku koja pruža jednostavan pristup neograničenom broju aplikacija i stranicama kao što su Amazon Instant Video™, Netflix™, Pandora , Facebook, CinemaNow, igranje, stranice za zdravlje i wellness i mnoge druge. Novo u odabranim VIERA TV-ima je uključivanje preglednika, koji nadalje poboljšava internet platformu. Zahvaljujući značajki višezadaćnosti VIERA televizora potrošači se mogu prebacivati između aplikacija.

Važno: Molimo imajte na umu da je Europska linija djelomično različita u odnosu na SAD liniju u ovoj izjavi za tisak.

Nastavak posvećenosti okolini
Panasonic je imenovan jednim od deset globalnih zelenih brandova u 2011. Posvećen je proizvodnji HDTV-a koji paze na okoliš. Novi i poboljšani vrlo učinkoviti LED/LCD paneli smanjuju ciljanu potrošnju energije do 25% u odnosu na prošlogodišnje modele. Panel plazma zaslona ima vijek trajanja od 100.000 sati bez olova i žive. Na poboljšanu energetsku učinkovitost utjecale su, uz druga tehnološka unaprjeđenja, nove i poboljšane mješavine fosfora i učinkovitija elektronika.

“Panasonic je ponosan što ga brojne kritike prepoznaju po njegovoj vrhunskoj kvaliteti slike i njegovoj stalnoj posvećenosti najvišim mogućim tehnološkim standardima. Panasonic stalno teži nadilaženju prošlogodišnjeg komercijalnog i kritičkog uspjeha, kao i slušanju onoga što govore potrošači. To je razlog zašto će se Panasonicovi plazma modeli za 2012. još jednom dokazati kao vodeći u industriji". rekao je Henry Hauser, potpredsjednik, Panasonic Marketing, Merchandising Group.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene