Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Klimatsko zatopljenje je nepovratno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klimatsko zatopljenje je nepovratna pojava, ocijenili su u ponedjeljak stručnjaci u Potsadamu, blizu Berlina i zaključili da ga treba ograničiti.

"Klimatsko zatopljenje već je nastupilo i pitanje je hoćemo li ga moći ograničiti", rekao je Wolfghang Cramer, jedan od suautora drugog izvješća Međuvladine skupine o promjenama klime (Giec), objavljenog početkom travnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija vremenska prognoza Temperatura se znatno penje, meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend Slika nije dostupna 'dva velika izazova' IZAZOV KOJI JE POTREBNO RIJEŠITI Iskrsnula neslaganja sjevera i juga

Na razvoj klime u sljedećih deset do dvadeset godina ne može se utjecati, ali naknadno će postojati neke opcije, objasnio je. 

"Ako ništa ne učinimo, štete će biti puno veće", naglasio je taj
stručnjak.

Na poziv njemačkog ministarstva za okoliš stotinjak stručnjaka sudjelovalo je u ponedjeljak u Potsdamu na konferenciji o zaključcima koje je objavio Giec.

"Drugo izvješće Gieca ponovno je potvrdilo da klimatske promjene već stvaraju dramatične posljedice. Moramo brzo djelovati", naglasio je njemački državni tajnik u ministarstvu za okoliš Michael Mueller.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene