Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvakidašnja aukcija

Još malo pa otišlo! Gram Marsa za 980 dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komad Marsa imati kod kuće, zvuči dobro, zar ne? Za one dubljeg džepa sada je i ta opcija moguća.

NASA je potvrdila kako je meteorit težine oko sedam kilograma pao s Crvenog planeta na Zemlju prije otprilike šest mjeseci. Komadi meteorita Tissint pali su u Maroko, ali su ih znanstvenici pronašli tek u prosincu prošle godine, prenosi Gizmodo.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade Razoran potres Odluka Vlade: Više od 600 tisuća eura za Maroko Potres u Maroku iz minute u minutu VIDEO Građani Maroka pripremaju se na treću noć na otvorenom: Neki su golim rukama iz ruševina iskapali mrtve

>> Otkriveni dosad najmanji egzoplaneti, među njima i novi 'Mars'

To je ujedno i peti put dosad zabilježen u povijesti da je komadić Marsa pao na naš planet. NASA-in tim stručnjaka potvrdio je porijeklo meteorita i njegov kemijski otisak, koji je uspoređen s atmosferskim otiskom Marsa, koji je NASA-i poznat.

'Za nas je to Božić u siječnju', istaknuo je Alan Stern, šef Instituta Florida space na Sveučilištu Central Florida. Dosad Ni NASA ni ruska svemirska agencija Roskosmos nisu uspjele donijeti komadić Crvenog planeta nazad na Zemlju.

Ipak, meteoriti su u vlasništvu privatnih kolekcionara, koji su ih spremni prodati za između 11.000 i 22.500 dolara po 23 grama tog meteorita. To je otprilike deset puta veća cijena od trenutne cijene zlata na tržištu, no to je razumljivo, s obzirom da na Zemlji imamo tek nešto više od 100 kilograma kamenja s Marsa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene