Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije ni brzo ni jednostavno

Jeste li sigurni da znate kako se trajno briše profil na Fejsu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brisanje profila nije ni jednostavno ni brzo. Facebook vam na izbor nudi samo opciju 'deaktivacija', što vas ne može trajno izbrisati kao njihovog člana.

Ako ste izabrali opciju 'deaktivacija' još uvijek ste član i vaš deaktiviran profil i dalje mogu vidjeti ostali članovi. Svi podaci ostaju na Facebookovom serveru, piše The Wall Street Journal.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatrpani prijavama Googleova 'odbijenica' Hrvatima: Samo rijetkima odobren zahtjev za 'zaborav'! Slika nije dostupna Borba protiv bakterija Kako brišete ruke nakon pranja? Doznajte kako je najučinkovitije!

Ako ste zaista odlučili trajno izbrisati svoj Facebook profil pripremite se na 'birokraciju' koja može trajati i do 14 dana. 

Proces nije jednostavan. Moret poslati zahtjev na http://on.fb.me/n5OemK ili u Facebookovom centru za pomoć potražiti opciju 'izbriši račun'. Potom morate pričekati neko (duže) vrijeme da vam Facebook to odobri, a u Facebooku se dotle nadaju kako ćete se predomisliti.

No, postoji i 'kvaka'. Ako se nakon što ste poslali zahtjev za brisanje računa ponovno ulogirate na profil, taj zahtjev se tada automatski poništava kao da ga nikada niste ni poslali i i dalje ostajete član. Stoga, ako ste čvrsto odlučili obrisati račun, pošaljite zahtjev, nemojte se logirati, lajkati ni klikati na ikonice Facebooka koje vam nudi većina internetskih stranica. I najvažnije - 'naoružajte' se strpljenjem.

Međutim treba znati i to da ako ste jednom trajno izbrisali profil više ne postoji mogućnost da ga vratite.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene