Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japan promiče solarnu energiju u kućanstvima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska je vlada za ovaj tjedan najavila objavljivanje mjera za promicanje korištenja solarne energije u kućanstvima, a među najavljenim mjerama spominju se uvođenje subvencija i poreznih olakšica, objavio je gospodarski dnevni list Nikkei.

Te bi se mjere uvele početkom naredne godine, dodaje list i pojašnjava da je to nastavak inicijative za zaštitu okoliša koju je najavio premijer Yasuo Fukada a koja podrazumijeva i smanjivanje cijene sustava za solarnu energiju za 50 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Privukla investitore Zahvaljujući fotonaponskoj elektrani, Orahovica će imati besplatnu javnu rasvjetu Slika nije dostupna Na solarni pogon i za dobru stvar VIDEO: Prijeći će pustinju u invalidskim kolicima

Većina proizvođača solarnih sustava je iz Japana, poput Sharp Corp., Kyocera Corp. i Sanyo Electric Co.

Vlada također od sljedeće godine namjerava donijeti zakon prema kojem bi tvrtke od 2010. morale koristiti i određenu količinu čišće energije, poput biogoriva.

Premijer, čija zemlja sljedeći mjesec ugošćuje summit G8, namjerava preuzeti vodstvo u borbi protiv klimatskih promjena. Japan namjerava do 2050. smanjiti emisiju štetnih plinova za 60 do 80 posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene