Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Internet iz fotelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Televizor služi - za gledanje TV programa. Ovo je donedavno bila očigledna izjava, ali ju sve više pobija pojava brojnih “pametnih” televizija na tržištu.

Ekran su dosad imala dva kućanska aparata: kompjutor i televizor. Razlika među njima je bila ta što kompjuter ima “mozak”, dok televizori samo reproduciraju slike. Mnogi su ljudi vjerojatno već predviđali kraj televizora, tim više što su kompjutori počeli reproducirati TV signal primljen putem interneta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki OLED 4k modeli Ovako će izgledati televizori budućnosti! Slika nije dostupna Počinje CES Počinje najveći tehnološki sajam: Pogledajte što možemo očekivati!

Panasonic misli drukčije. Njegovi novi, umreženi Viera televizori visoke rezolucije, s plazma i LCD tehnologijom, na dobrom su putu da zaprijete neupitnoj poziciji kompjutora. Kako biste televizor spojili na kućnu mrežu treba vam samo LAN kabel za pristup internetu, a možda čak ni to: veza se može postići i bežično, s WLAN adapterom. Ništa lakše.

Zašto televizori ne bi pružali sve ono što pruža kompjutor? U čemu je uopće razlika? Ovo se najlakše može vizualizirati usporedbom položaja: kompjutor je uređaj nad koji se nadnosimo, dok pri gledanju TV-a udobno sjedimo zavaljeni u fotelji. Tastatura nije nužna. Dobro dizajniran daljinski upravljač može biti praktičniji od tastature i miša za određene funkcije. Imate li neki Apple uređaj (iPhone, iPad ili iPad Touch), lako ga je pretvoriti u daljinski upravljač s tastaturom, koji vam onda omogućava upravljanje televizorom, namještanje 3D postavki i pristup SD kartici. Naravno, kompjutor će nam i dalje trebati, primjerice kada u radnoj sobi trebamo napisati kakav esej. Ali želimo li se zabaviti i komunicirati, veliki će TV ekran u dnevnom boravku, s intuitivnim daljinskim upravljanjem, biti puno bolje rješenje.

Prije smo s televizorima bili ovisni o televizijskim kućama: gledali smo što nam se serviralo. Mogli smo samo paziti na vrijeme kada neki program počinje i uskladiti naš dnevni raspored prema tome. Gledatelji su se konačno “oteli” ovoj “tiraniji” snimanjem video rekorderima, pomoću tajmera, ali to je zahtijevalo puno planiranja, dodatni uređaj i pohranu takve informacije. Panasonic Viera Connect cloud usluga čini sve ovo suvišnim: sve je uvijek dostupno, na dodir tipke. Širok izbor filmova i sportskih programa dostupno je putem raznih pružatelja usluga, poput Dailymotiona ili Eurosporta. Ljubitelji nogometa tako mogu gledati utakmice kad god to požele, i to istovremeno uživajući u takvom doživljaju s prijateljima, uz pomoć “multitasking” funkcionalnosti Viera televizora. To znači da uz pomoć Viera smart televizora gledatelji mogu gledati TV program i istovremeno komentirati isti putem Facebooka ili Twittera. A za to im nije potreban neki napredni kompjutor, kao ni za igranje video igara: full-HD velikoformatni Viera televizori visoke rezolucije odlična su platforma za sve vrste igara.

Video telefoniranje je ušlo u jedno novo razdoblje uvođenjem i prilagodbom Skypa za TV. Pozive odlične kvalitete omogućuje i Panasonicova napredna Skype video kamera, s visokom HD kvalitetom video slike, rezolucije 720 pixela. Četiri usmjerena mikrofona, eliminacija jeke i procesuiranje zvuka omogućuju da cijela obitelj sudjeluje u konverzaciji, s vlastitog kauča u dnevnom boravku. Zahvaljujući ovoj novoj tehnologiji, glasovne bi poruke na telefonskim sekretaricama uskoro mogle zamijeniti video poruke.

TV pomaže i kupovini putem internera: plaćanja kreditnim karticama moguće je kontrolirati daljinskim upravljačem – kompjutor više nije potreban. Viera Connect televizori nude širok spektar zabavnih i korisnih usluga, i ponuda konstatno raste.

Usprkos gospodarskoj krizi, tržište smart televizora raste vrlo dinamično. Prema prognozama, svaki drugi televizor bit će “smart” televizor do 2015. Svatko tko bude ignorirao ovaj trend, u opasnosti je da izgubi priključak…

Više informacija na sljedećem linku: www.panasonic.com.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene