Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje pokazalo

Interaktivne igre uzrokuju ozljede za stvarno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interaktivne igrice mogu izazvati cijeli niz ozljeda. Najčešće su abrazija rožnice, uganuće ramena i gležnja te ozljeda stopala, predstavljeno je na godišnjoj konferenciji Američke pedijatrijske akademije, donosi internetski portal znanost.com.

Američki su pedijatri svoje zaključke bazirali na podacima iz NEISS-a, institucije koja nadzire uzroke ozljeda u SAD-u. Podaci su uzimani od 1. siječnja 2004. do 1. siječnja 2009. godine, a u tom razdoblju je prijavljeno 696 ozljeda povezanih s video igricama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucnjava u SAD-u Najmanje sedmero djece ozlijeđeno u pucnjavi: "To mora prestati" Policija traži dva muškarca Jeste li ih vidjeli? Objavili fotografije: Policija je u potrazi za dvojicom muškaraca i traži pomoć građana

Ozlijeđeni su prosječno imali 16,5 godina, a najstariji među njima je imao 86 godina. Iako je puno više njih ozlijeđeno na tradicionalnim igrama, oni koji su ozljede zaradili igrajući nove interaktivne igre imali su puno teže ozljede.

>> Opasne igre s interneta su ravne samoubojstvu

>> Videoigrice pomažu sramežljivima ojačati socijalne vještine

Razlog zbog čega se teže ozljede događaju je činjenica kako novi uređaju za interaktivne igrice, prije svega Nintendo Wii, zahtijevaju od igrača da fizički oponašaju pokrete u određenom sportu ili aktivnosti. Samim time, puno je veća vjerojatnost da se igrači teže ozlijede, a ozljede su sve sličnije onima koje se događaju u sportovima koje igrice oponašaju.

'Mlađa djeca ispod 10 godina trebala bi biti pod nadzorom dok se igraju video igrama kako bi se spriječilo i ozljeđivanje promatrača, koje su učestalije kod interaktivnih igrica', zaključio je glavni istražitelj dr. Patrick O'Toole.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene