Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisnici nisu oduševljeni

Htjeli ne htjeli: Ili Timeline ili 'otpust' s Fejsa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna tema u virtualnim životima korisnika društvenih mreža novi je Facebook. Mnogi koji su ga već instalirali nisu zadovoljni, a ostali će ga morati prihvatiti za pet dana ili zauvijek ukloniti svoje profile.

Na prvi pogled Facebook će uz Timeline postati osobni dnevnik korisnika.

Pročitajte i ovo Plastična ambalaža: Ilustracija - 7 OD PROLJEĆA Plaćat ćemo lagane plastične vrećice, a uvodi se i povratna naknada za dvije kategorije Josip Mataija - 2 novi zakon Šef prometnih policajaca ima poruku za vozače romobila: "U početku se ne moraju bojati..."

'To definitivno je zadiranje u privatnost, ali isto tako svaka stvar koju vi upišete u Google, to se sve prati', kaže Ida Pandur iz marketinga na društvenim mrežama.

Korisnici s time nisu baš oduševljeni. Nitko ne želi da sve te informacije budu na Timelineu, posebice nakon što je potvrđena informacija da je Facebook mreža pratila korisnike i nakon što su se odlogirali. Strah je stoga razumljiv.

'Facebook se otpočetka promovirao kao privatna društvena mreža na kojoj će sve biti sigurno od drugih, sigurno od onih koje ne želimo da vide te informacije, a zapravo sada ispada da sve što smo ikad objavili je objavljeno na našim profilima, na Facebook Timelineu', kaže Ivan Brezak Brkan koji se bavi marketingom na društvenim mrežama.

Mnogi korisnici nastoje zadržati stari profil. To međutim, uskoro neće biti moguće. I to već za pet dana, kada će svi na Fejsu morati koristiti svoj novi profil. Nakon nekoliko dana prilagodbe, moći će birati - ili imati izmijenjen profil ili se u potpunosti isključiti s najveće društvene mreže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene