Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apple ponovno udara

HTC-u prijeti zabrana prodaje telefona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HTC je prekršio jedan Appleov patent u nekim svojim telefonima te im prijeti zabrana uvoza i prodaje smartphonea u SAD-u.

Nastavlja se saga s kršenjem patenata, a ponovo je u glavnoj ulozi Apple. Među brojnim tužbama koje je ova kompanija podnijela protiv kompanija diljem svijeta, nalazi se i ona protiv HTC-a koju su podnijeli još u travnju 2010. godine i u kojoj su zbog kršenja nekih patenata zatražili zabranu prodaje telefona ove tajvanske kompanije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

International Trade Commission (ITC) donio je odluku kako je HTC koristio jedan od Appleovih patenata i sada mu prijeti zabrana uvoza i prodaje telefona u SAD. Ipak, srećom za ovu kompaniju, zabrana prodaje neće nastupiti odmah, već imaju vremena do sredine travnja sljedeće godine tako da za to vrijeme mogu napraviti potrebne izmjene i time izbjeći zabranu uvoza i prodaje svojih telefona na jednom od najvećih smartphone tržišta na svijetu.

Inače, ovaj patent odnosi se na prikaz sadržaja u porukama – kada korisnici iPhonea prime poruku u kojoj se nalazi telefonski broj, link na neku internetsku adresu ili broj ulice ti se podaci automatski naglase i pretvore u linkove koje se može iskoristiti te se jednim klikom može zvati navedeni broj, otvoriti poveznicu, odnosno mapu i na njoj prikazati adresu.

Iz HTC-a nisu objavili koji od njihovih modela u SAD-u krše navedeni patent, no u toj su kompaniji rekli da se ovdje radi o samo 'malom dijelu korisničkog sučelja' koje će uskoro ukloniti iz svojih telefona, čime bi trebali spriječiti zabranu ITC-a.

Ono što je posebno zanimljivo jest da su ovu odluku prema kojoj im prijeti zabrana prodaje telefona u SAD-u, u HTC-u doživjeli kao – svoju pobjedu.

Naime, jedan od dužnosnika ove kompanije rekao je novinarima Reutersa da će oni lansirati nove telefone u kojima neće koristiti navedeni patent tako da će ova odluka imati ograničeni utjecaj na njih, no njima je posebno važno što je ITC donio odluku prema kojoj oni ne krše ostale patente za koje ih je Apple tužio.

Appleova glasnogovornica Kristen Huguet rekla je povodom ove odluke 'da bi njihovi konkurenti trebali razvijati vlastitu tehnologiju', a ne iskorištavati tuđu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene