Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad najavljen za 28. siječnja

Kraj Facebooka?! Objavljene upute kako ga srušiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na YouTubeu postavljene su upute kako preuzeti hakerski alat LOIC i kako ga upotrijebiti za napad na Facebook

Prije nekoliko mjeseci puno pisalo se o potencijalnom napadu Anonymousa na Facebook – iako su s jednog od svojih računa na Twitteru Anonymousi opovrgli te informacije, bio je dovoljan samo jedan videozapis na YouTubeu kojeg je postavio nepoznati korisnik da se počne naveliko pričati o 'skorom kraju Facebooka' koji se, naravno, nije dogodio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ubojstva Floyda Hakeri podržali prosvjednike u SAD-u, policiji zaprijetili: "Svijetu ćemo razotkriti vaše zločine. Očekujte nas" Slika nije dostupna ŽESTOK, BRUTALAN I BRZ Dramatično upozorenje Anonymousa: "Pripremite se za treći svjetski rat!"

Nakon gašenja MegaUploada jedan je korisnik na YouTubeu ponovno objavio kako je vrijeme za akciju i kako će, među inim, Anonymousi napasti Facebook, Twitter i YouTube, no predstavnici ove hakerske grupe ponovno su odbacili ove tvrdnje napominjući kako nema smisla napadati kanale komunikacije kojim se i sami koriste.

Jučer se na mreži pojavio još jedan video koji poziva na napade na ovu društvenu mrežu, no ovog se puta radi o ozbiljnijoj stvari jer je korisnik AnonymousVoice777 pozvao sve da mu se pridruže u napadu na Zuckerbergovu mrežu 28. siječnja te je objavio točne upute kako provesti ovaj napad.

Dakle, sada je cijela stvar vezana uz napad izašla iz okvira dosadašnjeg djelovanja ove grupe hakera koja je napade dogovarala u svojim chat sobama jer sada, koristeći objavljene upute, svatko može skinuti program Low Orbit Ion Cannon (LOIC) koji Anonymousi koriste u svojim DDoS napadima i sudjelovati u pokušaju rušenja Zuckerbergove mreže.

Korisnicima se 'garantira sigurnost' u ovim napadima jer će u njima sudjelovati 'stotine tisuća ljudi', a 'nitko ne može otkriti tako veliku skupinu ljudi'.

U poruci se još navodi da Facebook ima najmanje 60 tisuća servera i 'moguće ga je srušiti' te se traži pomoć u akciji njihova rušenja.

Na The Next Webu kažu da je rušenje Facebooka iznimno težak zadatak – ne samo zbog 60 tisuća servera, već i zbog toga što ova kompanija ima zaposlene sigurnosne stručnjake i bivše hakere koji kontinuirano testiraju sigurnost stranice, prate trendove i ispravljaju sve propuste 'u roku od nekoliko sati'.

U svojoj objavi za javnost, iz Facebooka poručili su da se zbog svoje veličine stalno susreću s prijetnjama napada te da imaju razvijene snažne sigurnosne mehanizme pa korisnici nemaju razloga strahovati za svoje osobne podatke.

Oglasili su se iz Anonymousa putem svojih službenih profila na Twitteru na kojima su ponovili da ne planiraju nikakav napad – očigledno imaju 'važnijeg posla' jer su danas ujutro ponovno hakirali jednu od stranica američke vlade (onguardonline.gov) uz upozorenje da, ako dođe do izglasavanja SOPA-e i PIPA-e, pokrenut će 'nemilosrdan rat protiv korporacijskog interneta te će uništiti brojne korporacijske i vladine stranice'.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene