Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ograničenje radi američke politike

Google ušao u Iran, ali ograničeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je po prvi put dostupan u Iranu, ali njegove usluge neće moći koristiti službenici iranskih državnih službi.

Google Earth, Picasa i Chrome, programi najveće svjetske internetske kompanije, sada se mogu legalno preuzeti u Iranu. Ipak, radi naredbi američkih vlasti, Google je morao ograničiti svoje prisustvo u Iranu. 'U sklopu usklađivanja s izvoznim ograničenjima našeg Ministarstva financija mi ćemo i dalje blokirati IP adrese računala povezanih s iranskom Vladom', izjavio je Googleov program menadžer Neil Martin za Fox News.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Najveći utjecaj na društvo u ovom desetljeću imao je brzi internet

>> FOTO: 'Srednjim prstom' protiv Google Streeta

Internet je jako popularan među mladim Irancima, a blog servisi i Twitter su posljednjih godina korišteni kako jedno od rijetkih sredstava za izražavanje neslaganja s iranskom službenom politikom. Nisu rijetki slučajevi zatvaranja blogera od strane vlasti, a službeni State Department je nedavno od Twittera zatražio odgodu zatvaranja njihovog servisa u Iranu. Razlog je bio upravo omogućavanje slobode govora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene