Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodavat će Chrombookove

Google u Londonu otvorio prvu trgovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Googleovoj trgovini moći će se isprobati i kupiti prijenosnici koji rade na Googleovom Chrome OS operativnom sustavu

Google je u Londonu napokon otvorio svoju prvu pravu, tj. 'fizičku' trgovinu – Chrome Zone, u kojoj će prodavati svoje Chrome prijenosnike koje se do sada moglo naručiti putem interneta, a Googleovci već razmišljaju o otvaranju još nekoliko sličnih trgovina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konkurencija Appleu i Androidu? Mozilla planira mobilni operativni sustav

Ova je kompanija svoj operativni sustav Chrome OS najavila u vrijeme dok su još u modi bili mali i jeftini prijenosnici (netbooci), no dolaskom tableta njihova je prodaja znatno smanjena, a kompanije su resurse usmjerile u mobilno tržište, odnosno proizvodnju pametnih telefona i tableta.

Google je nastavio razvoj Chrome OS-a te je u suradnji sa Samsungom i Acerom predstavio dva modela malih prijenosnika koji rade na ovom operativnom sustavu i koje će putem navedenih trgovina sada pokušati popularizirati među većim brojem korisnika. 

Specifičnost njihova operativnog sustava jest da je u potpunosti oslonjen na oblak, tj. na Googleove web aplikacije te je ovisan o internetskoj vezi.

U Telegraphu kažu da otvaranje Googleove trgovine nije bilo popraćeno velikim hypeom kao kada je prije 2004. Apple otvorio svoju prvu trgovinu u Londonu, no u Googleu kažu da to i nije bio njihov cilj, već samo žele na jednom mjestu potencijalnim budućim vlasnicima njihovih prijenosnika ponuditi potpunu uslugu – mogućnost isprobavanja prijenosnika, kao i sve savjete vezane uz Chromebook računala.

Mark Slater iz Dixion Retaila, kompanije koja prodaje Chrome OS prijenosnike, rekao je novinarima Telegrapha da su korisnici odlično prihvatili Samsungov Chromebook te se nakon otvaranja Chrome Zonea očekuje još veća potražnja za Googleovim prijenosnim računalima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene