Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već ih testira

Google razvio automobil koji sam vozi cestom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je objavio kako je razvio automobil koji se sam vozi u prometu, a testira ga na ulicama Kalifornije već mjesecima.

Automobilom upravlja Google Android, a jedina nesreća koja se dosad dogodila nije bila zbog automobila. Naime, na stajalištu ga je okrznuo drugi auto.

Pročitajte i ovo Kalifornija se bori s poplavom Nesvakidašnji prizor Veliki valovi pogodili Kaliforniju: Stanovnici bježali, šteta se tek zbraja Slika nije dostupna Počinje testiranje Automobil bez vozača ide na prometnice

Za vrijeme testiranja, u autu uvijek sjedi bar jedna osoba, koja je spremna u svakom trenutku preuzeti kontrolu nad vozilom. U sjedalu putnika nalazi se inženjer koji nadgleda operacije na računalu. Google je angažirao inženjere koji su sudjelovali na natjecanjima i utrkama automobila.

Glavna svrha projekta je sigurnost, jer u Googleu vjeruju kako bi tehnologija mogla smanjiti broj smrti na prometnicama, pošto ona bolje upravlja vozilom nego čovjek, piše Mashable. Za vrijeme vožnje, osoba u vozilu bi mogla obavljati određeni posao preko wireless internetske veze ili gledati televiziju, naravno koristeći Googleove proizvode.

>> 'Google nas čini sve glupljima'

Prema najoptimističnijim predviđanjima automobil bi se na tržištu mogao naći za osam godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene