Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rade i na suludim projektima

Google priznao da ima tajni laboratorij!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je priznao postojanje tajnog laboratorija 'Google X', u kojem eksperimentiraju sa čudnim i nekonvencionalnim konceptima, a za koji većina zaposlenika ni ne zna.

Laboratorij se, kako navodi Daily Mail, vjerojatno nalazi u Googleovom kalifornijskom komplexu, poznatom kao Googleplex. 'Google je oduvijek bio zainteresiran za istraživanje novih ideja, to je u našem DNK', rekao je glasnogovornik internetskog diva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što nam priprema Google? Google X – mjesto u kojem nastaje budućnost

U Google X laboratoriju, inženjeri navodno imaju slobodu raditi čak i na idejama koje zvuče suludo, kao što su frižideri koji sami naručuju namirnice, posuđe koje se spaja na društvene mreže, te čak i dizala koja vode u svemir.

Naravno, nije ništa čudno da tehnološke kompanije imaju istraživačke laboratorije. Appleov Jonathan Ive laboratorij je mjesto gdje inženjeri usavršavaju uređaje kao što s novi iPhoni ili iPadi, a čuvan je kao da se radi o vojnom postrojenju.

No, Google je puno manje konvencionalan kod svojih projekata. Već je dugo poznato da u toj tvrtci postoji neslužbena politika da inžinjeri smiju 20 posto svoga radnog vremena posvetiti eksperimentiranju s vlastitim idejama.

Zato možda ni ne čudi da tvrtka posjeduje 'flotu' automobila koji ne trebaju vozače, a svoje sjedište su ukrasili 'jestivim cvijećem'. Po svemu sudeći profesor sa MIT-a, koji je komentirao kako 'Google nije obična tvrtka', nije daleko od istine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene