Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Gmail na iPhoneu

Google predstavio pa povukao Gmail aplikaciju za iPhone i iPad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je prerano predstavio službenu Gmail aplikaciju pa ju je zbog bugova morao povući s App Storea

Google je jučer popodne napokon predstavio službenu Gmail aplikaciju za Appleove iOS uređaje – iPhone, iPod Touch i iPad, no samo nekoliko sati nakon što je postala dostupna za download, Google ju je povukao iz App Storea.

U toj su kompaniji objasnili da su aplikaciju povukli zbog buga vezanog uz sustav obavijesti te će, kada riješe taj problem, ponovno predstaviti Gmail za iOS, a korisnici koji su ga već skinuli mogu ga slobodno nastaviti koristiti.

Prilikom predstavljanja ove aplikacije na službenom Gmail blogu napisali su da ova aplikacija kombinira 'omiljene opcije s Gmail mobilne aplikacije i iOS-a u jednu aplikaciju koja omogućava veću produktivnost' te kako je dizajnirana da bude brza, učinkovita i da iskoristi sve mogućnosti ekrana osjetljivih na dodir i sustava obavijesti Appleovih uređaja pa se može pohvaliti i s push notification opcijom koja će korisnike obavijestiti čim novi mail stigne u njihov inbox.

Sučelje aplikacije napravljeno je poprilično jednostavno – na Mashableu kažu i dosadno te se na ekranu prikazuju posljednje primljeni mailovi, dok je na iPadu iskorišten veći ekran pa se na njemu na drugom dijelu ekrana prikazuje i sadržaj mailova.

Pokretom prsta po ekranu desno, odnosno klikom na 'Izbornik' s lijeve se strane otvaraju brojne opcije i folderi na koje smo navikli na web verziji Gmaila. Tu se nalaze mailovi podijeljeni u nekoliko kategorija – pošta, važno i nepročitano, sve, sa zvjezdicom, poslana pošta, skice i sva pošta, ispod njih nalaze se 'Oznake' sa svim oznakama koje se stvorili te kategorija 'Više' u kojoj se nalaze chatovi, neželjena, pošta, otpad i važna pošta.

Gmail za iOS sada napokon omogućava označavanje pristiglih mailova i njihovo premještanje u druge foldere s oznakama, što će naročito cijeniti korisnici kojima je Gmail primaran račun te pristiglu poštu imaju sortiranu po brojnim oznakama radi lakšeg snalaženja.

Od ostalih opcija treba izdvojiti i mogućnost pretraživanja cijelog inboxa i pregledavanja više mailova unutar jedne konverzacije, a ovu aplikaciju mogu koristiti vlasnici uređaja s verzijama iOS-a 4 i novijima.

Prvi dojmovi korisnika koji su uspjeli skinuti Gmail za iOS nisu baš najbolji te su se mnogi korisnici na Twitteru potužili na brojne probleme (koje bi Google trebao popraviti prije ponovnog izdavanja aplikacije), a nekima se ne sviđa dizajn koji je poprilično dosadan.

Iz Googlea nisu objavili kada će se ova aplikacija ponovno pojaviti u App Storeu te se nadamo da nećemo morati puno čekati dok opet postane dostupna za download.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene