Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Rješenje problema pitke vode

Francuski inženjer želi odvući sante leda žednim Sudijcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek koji može Eskimima prodati santu leda smatrao bi se najvećim biznismenom, ali čovjek koji bi ledene sante dovukao do Saudijske Arabije, smatrao bi se inženjerskim genijem.

Taj genij mogao bi postati francuski inženjer Georges Mougin. Tvrtka Fast Company izvještava kako je on još od 70-ih godina prošlog stoljeća razrađivao način na koji bi ledene sante s Arktika vukao brodovima u druge dijelove svijeta.

Pročitajte i ovo Gaza, 11. listopada 2023. - 6 Rat na Bliskom istoku Dugo su ljuti regionalni suparnici, a sad su obavili važan razgovor: Jedno je bilo presudno Ilustracija u začaranom krugu Europi prijeti velika kriza: Oko ovog bi se mogao voditi i rat, sukobi su već počeli

Njegova želja je ugasiti žeđ za pitkom vodom u svijetu, a sante leda na Zemljinom sjevernom i južnom polu pravo su rješenje tog problema. Čini se kako je i konačno pronašao najbolji način kako da tu dugogodišnju želju napokon provede u djelo uz pomoć remorkera, satelitskih podataka i 3D tehnologije, prenosi AOL.

Ipak, Mougin mora paziti i na to da ledene sante vuče u savršenim uvjetima za to te ih osim toga, mora nekako izdvojiti i procijeniti da je santa dovoljno kompaktna za vuču od nekoliko tisuća milja po moru. Saudijci vjerojatno drže fige da uspije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene