Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prijeti mu istrebljenje

FOTO: Otkriven novi gigantski pauk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su otkrili sasvim novu vrstu divovskog pauka na Bliskom istoku, koji se skriva pod pustinjskim pijeskom na izraelsko-jordanskoj granici.

Dužina njegovih nogu iznosi čak 15 centimetara, a nazvan je Cerbalus Aravensis i predstavlja najveću vrstu pauka na bliskom istoku. 'Prava je rijetkost pronaći novu vrstu pauka, barem u ovom dijelu svijeta i da je k tome još toliko velik', rekao je biolog Uri Shamas, sa sveučilišta Haifa-Oranim u Izraelu, koji je i otkrio ovu novu vrstu pauka, piše portal Wired.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Mnogo toga predstavlja misterij kod ovog ogromnog pauka, ali znanstvenici su primijetili da se uglavnom kreće noću, zbog iznimno velikih vrućina preko dana. Cerbalus živi u podzemnom skrovištu, čiji ulaz ima kamuflirana vratašca, koja se otvaraju prema gore, a pauk je vrlo strpljiv lovac, koji može iznimno dugo vremena kamufliran nepomično čekati da se približi plijen, bilo kukac ili gušter.

Ipak, Shanas tvrdi kako je ova novootkrivena vrsta u velikoj opasnosti, jer je nedavno izraelska vlada odobrila rudarski projekt u navedenoj regiji, koji bi mogao ovu vrstu izbrisati s lica zemlje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene