Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan trud

FOTO: Mliječna staza u 37.000 slika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novopečeni astrofotograf napravio je u cijelosti interaktivnu panoramu noćnog neba s pogledom od 360 stupnjeva. Za to mu je bilo potrebno čak 37.000 fotografija.

Nick Risinger, 28-godišnjak iz Seattlea, prešao je preko 96.000 kilometara, od zapadnog SAD-a preko Južne Afrike, kako bi napravio najveću ikad sliku Mliječne staze, piše Wired.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znanstvenici otkrili Naša galaksija ima 'problem s mjehurima'? Slika nije dostupna Tajne astrofotografa FOTO: Uhvatio savršenu sliku noćnog neba

'Cilj ovoga jest da educira i prosvijetli ljude o skrivenoj ljepoti prirode koja nas okružuje', ističe Risinger, koji je ovaj projekt počeo u ožujku prošle godine sa šest astronomskih kamera i bratom otišao u pustinju Nevada, kako bi fotografirao noćno nebo. U lipnju, Risinger je dao otkaz na mjesto direktora marketinga u tvrtki u kojoj je radio te se dao u potragu za najmračnijim noćnim nebom koje je mogao pronaći.

Svake noći Risinger i njegov otac napravili bi između 20 i 70 fotografija noćnog neba u dugoj ekspoziciji i u tri spektra boje. 'Htio sam napraviti nešto što bi predstavljalo pravu sliku kakvu bi mi inače mogli vidjeti, da se posvijetli za 3.000 puta', pojasnio je Risinger.

Sada planira prodavati rezultat svojeg rada na fotografijama veličine postera i traži kupca za svoje kamere. Posebnih apetita za zaradu nema, a jedino što želi jest učiniti svoj rad dostupnim muzejima, planetarijima, ili ga doraditi tako da se može koristiti u školskim predavanjima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene