Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: Golemi pauk pojeo pticu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je netko sumnjao da postoje veliki pauci koji jedu ptice, poput čestih likova u lošim horor filmovima, može potražiti dokaz na nevjerojatnim fotografijama snimljenima u Australiji.

Fotografije prikazuju velikog pauka vrste Zlatni okrugli tkalac, kako grabi bespomoćnu pticu koja se zaplela u njegovu mrežu, a sve to snimljeno je u vrtu jedne obiteljske kuće.

Pročitajte i ovo In Magazin: Harrison Ford - 6 Već treća vrsta Gmizavac dobio ime po legendarnom glumcu: ''Ti znanstvenici stalno nazivaju stvorenja po meni, ali uvijek ona koja plaše djecu'' Banane - 4 Voli banane Evakuirana trgovina nakon što je voditelj vidio otrovnog pauka čiji ugriz kod muškaraca može izazvati višesatnu erekciju

Nije bilo nimalo lako zamisliti, a kamoli pretpostaviti da bi pauk kojemu su svakodnevna hrana veći kukci mogao za plijen izabrati pticu. No, iako rijetko, takve se stvari događaju.

Joel Shakespeare, stručnjak za paučnjake iz Australskog parka za reptile kaže: 'Ova vrsta pauka može narasti veća od ljudske ruke, stoga ako se ptica uhvati u njegovu mrežu ne bi me iznenadilo da ju počne jesti.'

Shakespeare kaže da je pauk upotrijebio svoj otrov kako bi pticu usmrtio, a zatim je zamotao u mrežu i sačuvao kao zalihu hrane.

Stručnjak Greg Czechura iz muzeja u Queenslandu kaže kako Zlatni okrugli tkalac plete jake mreže, ali naglašava da pauk neće napasti pticu sve dok životinja ne izgubi snagu pokušavajući se osloboditi.

'Što više se ptica pokušava osloboditi to više se zapliće u mrežu i gubi snagu. No ako ju je uspio uhvatiti to je onda vrlo sretan pauk. Obično se takve stvari rijetko događaju', objašnjava Czechura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene