Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanski inženjering

FOTO: Čudesan let umjetnog leptira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanci su opet otišli korak dalje. Napravili su umjetnog leptira, a njegov djevičanski let, snimili su ultra-brzom kamerom, koja je uhvatila svu čaroliju njegovog leta.

Hiroto Tanaka i Isao Shimoyama sa sveučilišta Harvard i Tokio, napravili su umjetnog leptira, kako bi shvatili biomehaniku njegovog leta. Fizičar i koautor istraživanja, Robert Dudley, sa sveučilišta Berkley u Kaliforniji, tvrdi pak kako postignuće dvojice inženjera neće zapravo otkriti tajne leta leptira. 'Kao tehničko dostignuće, njihov rad je impresivan, ali postoje brojna aerodinamička i biološka pitanja i problemi, koje treba još rješiti', ističe za Wired Dudley.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kao prava... FOTO Pogledajte ove nevjerojatne lutke za seks Slika nije dostupna Pijani do bola FOTO Mrtvi pijani poslovni ljudi leže po pločnicima i vlakovima

Kaotičan let leptira, zapravo iziskuje puno energije, a znanstvenici vjeruju kako on ima svoju evolucijsku namjenu, a ta je da odvraća predatore, koji zbog nepravilnog i nepredvidivog leta, smatraju znanstvenici, prelazi na lakši plijen. Dudley istovremeno smatra da su razlike između umjetnog leptira dvojice Japanaca i pravog leptira prevelike, da bi se iz umjetne inačice mogli vući zaključci o letu pravih leptira. Ipak pogledajte let umjetnog leptira sami pa prosudite.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene