Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvodit će ga HTC

Facebook priprema pametni telefon!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za proizvodnju Facebookova telefona bit će zadužen HTC, a sam uređaj će raditi na prilagođenoj verziji Androida.

Prema posljednjim glasinama koje su se jučer pojavile na internetu, ekipa u Facebooku napokon je odlučila početi s razvojem vlastitog pametnog telefona i krenuti u osvajanje mobilnog tržišta.

Na stranici AllThingsD tako kažu da će za proizvodnju ovog telefona biti zadužen HTC – navodno se još razmišlja i o Samsungu, a prodavao bi se pod Facebookovim brandom. Trenutno kodno ime ovog mobilnog uređaja jest Buffy (po ubojici vampira), no čini se da su planovi za njegovu proizvodnju tek u početnoj fazi tako da njegovo predstavljanje možemo očekivati tek za 12 do 18 mjeseci.

Zbog toga još i nema previše podataka o tome kako bi sam telefon trebao izgledati – jedino je 'poznato' da bi trebao raditi na modificiranoj verziji Androida te da će imati integrirane sve servise Facebooka.

Naravno da niti iz Facebooka niti iz HTC-a nisu htjeli komentirati ove informacije, no glasnogovornik Zuckerbergove kompanije rekao je da 'rade sa svima u mobilnoj industriji – s operaterima, proizvođačima hardvera, operativnih sustava i developerima aplikacija kako bi donijeli snažno društveno iskustvo što većem broju ljudi diljem svijeta'.

Na stranici AllThingsD napominju da je mobilno tržište iznimno bitno za budućnost Facebooka te da će razvoj njihova vlastitog telefona, koji će pratiti brojni izazovi, možda biti ključno za ovu kompaniju.

Kako ova društvena mreža već ima skoro 400 milijuna mobilnih korisnika, jasno je da je potencijalna baza korisnika ovog telefona jako velika, a najviše će biti namijenjena teenagerima i brojnim ovisnicima o 'Fejsu'. Suradnja Facebooka s HTC-om na proizvodnji ovog telefona čini se logičnom – riječ je o jednom od najpopularnijih proizvođača smartphonea te o kompaniji koja je već predstavila dva vlastita Facebook telefona – modele Salsa i ChaCha koji dolaze s posebnom tipkom za pristup ovoj društvenoj mreži i dijeljenju sadržaja.

Nedugo nakon što je objavljen tekst o Facebookovu telefonu, na mreži su se počele pojavljivati i prve reakcije pa tako novinar Forbesa smatra da ovaj potez nema previše smisla za Facebook jer 'jedan takav uređaj ne može imati utjecaj na mobilno tržište'.

Kao i do sada, nekih konkretnijih informacija ipak nemamo, a s obzirom da predstavljanje ovog uređaja ne trebamo očekivati još najmanje godinu dana, sigurno je da ćemo kroz to vrijeme slušati/čitati brojne glasine oko toga što bi ovaj telefon mogao imati.

Da li bi vi kupili Facebookov telefon ili ste zadovoljni s trenutnim Facebook aplikacijama koje koristite na mobilnim telefonima?

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene