Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zuckerberg objasnio

VIDEO: Facebook predstavio komunikacijsku revoluciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavu kako Facebook lansira ubojicu e-maila, demantirao je njegov osnivač Mark Zuckerberg.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

To nije ubojica e-maila. To je sustav slanja poruka koji u sebi sadrži i e-mail adresu kao jedan od tri sastavna dijela', pojasnio je tijekom današnje prezentacije Zuckerberg, a prenosi Huffington post. Dodao je kako se zapravo radi o tri nove stvari koje će Facebook predstaviti svim svojim korisnicima, a nazvao ih je 'načinom na koji bi budućnost trebala funkcionirati'.

>> Facebook predstavlja 'ubojicu Gmail-a'

Prvi je takozvani 'seamless messaging' sistem, odnosno slanje poruka putem SMS-a, e-maila ili IM-a. Drugi je arhiva svih razgovora, koji zapravo predstavlja, primjerice, sve vaše razgovore s Facebook prijateljem u jednom tekstu. Treći i konačni je i sustav elektronske pošte, u kojem korisnik filtrira koje poruke želi vidjeti.

'To nije e-mail'

Glavna prednost tog sustava kojeg Facebook nudi, jest komunikacija u stvarnom vremenu i putem bilo kojeg uređaja i platforme, koji imaju pristup internetu ili podržavaju komunikaciju u realnom vremenu. Pritom je sasvim nebitno komunicirate li putem SMS-a, chata, ili e-maila, jer se sve prikazuje kao jedan razgovor među korisnicima.

Facebook će kroz nekoliko idućih mjeseci postepeno svim korisnicima ponuditi opciju e-maila, koji će biti usklađen s javnim korisničkim imenima. Opcija je upravo to, opcija i nitko je zapravo ne mora prihvatiti ako neće. 'Čitav sistem zapravo nije e-mail, već je više orijentiran na chat', rekao je Andrew Bosworth iz Facebooka.

Zuckerberg je e-mail servise nazvao presporim. 'Mi mislimo kako moderni sustav slanja poruka neće biti putem e-maila', zaključio je. To će biti nova generacija slanja poruka, u realnom vrmenu, putem bilo kojih uređaja i platformi koje to podržavaju, jednostavna, kratka, osobna, minimalna i krajnje jednostavna.

Mislite li da svijetu treba novo poglavlje u komunikaciji?

  • Da, brz razvoj tehnologije zahtijeva nove načine komunikacije
  • Ne, ovo što sada imamo je dovoljno
  • Ne, ljudi ionako premalo komuniciraju na stare dobre načine

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene