Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogoršava depresiju

Facebook izaziva depresiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook može biti opasan za tinejdžere, upozoravaju liječnici.

Uobičajena tinejdžerska depresija, tvrde liječnici, može se dodatno pogoršati uporabom Facebooka. Ipak, stručnjaci se razilaze u mišljenjima da li se radi o pogoršanju postojećeg stanja ili o posebnom stanju povezanom s uporabom te socijalne mreže.

Pročitajte i ovo Chun Ki-won s djecom vjerovali su mu Pastor spašavao djecu, a onda ih seksualno zlostavljao: Osudili "azijskog Schindlera" Ilustracija Neobično ponašanje Društvenim mrežama širi se neobičan trend tinejdžera: Stručnjakinja objasnila što se događa

Međutim, o čemu god se radilo postoje aspekti Facebooka koji mogu negativno utjecati na djecu s niskim samopoštovanjem, rekla je dr. Gwen O'Keeffe, pedijatrica iz Bostona.

>> Facebook na dan briše 20.000 profila

Zbog Facebook statusa i fotografija osoba koje se smiješe i dobro zabavljaju neka djeca se mogu osjećati još gore, piše AP. Utjecaj Facebooka može biti još bolniji od situacije kad dijete sjedi samo u školskom restoranu punom djece, rekla je O'Keeffe, jer on prikazuje iskrivljenu sliku stvarnosti. Putem interneta dijete ne može vidjeti izražaje lica ili govor tijela kako bi shvatilo kontekst.

Pedijatri u svojim vodičima potiču roditelje da razgovaraju s djecom oko uporabe interneta te da budu svjesni 'Facebook depresije'. Stručnjaci ističu da zlostavljanje putem interneta, kada djeca drugima na zid pišu prijeteće i uvredljive poruke, može prouzročiti psihosocijalne ishode, uključujući i samoubojstva. To se dogodilo jednoj 15-godišnjakinji iz Massachusettsa koju su prošle godine zlostavljali i uživo i putem Facebooka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene