Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdana službena aplikacija

Facebook aplikacija za iPad puna bugova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook za iPad izgleda odlično, no dojam kvare bugovi na koje se tuže neki korisnici

 Napokon smo i to dočekali – Facebook je izdao službenu aplikaciju za iPad. Svi korisnici ovog Appleovog tableta mogu je preuzeti u App Storeu, bilo kao poseban download, bilo kao nadogradnju postojeće aplikacije za iPhone.

Ova je aplikacija identična onoj koju smo već vidjeli na ljeto kada su njene fotografije procurile u javnost – u potpunosti je prilagođena ekranu iPada, lijepo je dizajnirana i donosi nam sve bitne opcije ove društvene mreže, ali je i – bugovita.

Naime, nedugo nakon lansiranja ove aplikacije, neki su se korisnici na Twitteru počeli žaliti na bugove te im se ne prikazuje dio sadržaja poput stranica s lijeve strane iPada, dok drugima, dok im je iPad priključen na tipkovnicu, nedostaje tipka Send u okviru za komentare tako da ne mogu objaviti komentar.

Što se same aplikacije tiče, ona je dizajnirana po uzoru na web verziju pa tako u gornjem lijevom kutu ima tri oznake na koje smo navikli – zahtjevi za prijateljstvo, poruke i obavijesti, a pomicanjem ekrana u desno, s lijeve se strane otvara novi prozor u kojem se nalaze dobro nam poznate opcije – naš profil, novosti, poruke, događaji, prijatelji, stranice, grupe, aplikacije fotografije i slično, dok se s desne strane nalazi prozor za chat.

Obnavljanje statusa na glavnom ekranu također donosi sve opcije s web verzije – dodavanje prijatelja, položaja i mogućnost uploada ili snimanja slika i videa te se odmah može odrediti kome će status biti vidljiv (prijatelji, obitelj, javno), a s glavnog ekrana moguće je uploadati samo sliku ili video ili se chekirati.

Oni koji su aktivirali Timeline vjerojatno će se razočarati što nema podrške za ovu opciju pa im profil izgleda 'obično', a za uvođenje Timelinea vjerojatno ćemo morati sačekati novu nadogradnju.

Kao što je to i za očekivati, prikaz fotografija i videozapisa, odnosno videa s YouTubea na ekranu iPada izgleda odlično.

Usprkos navedenim bugovima – za koje se nadamo da će brzo biti ispravljeni, Facebook za iPad vjerojatno će većini korisnika zamijeniti dosadašnja rješenja, odnosno aplikacije drugih developera koje kvalitetom ipak nisu na razini službene aplikacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene