Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dominacija ljepšeg spola

Evo zašto Zuckerberg treba biti zahvalan ženama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanja pokazuju da su žene daleko više aktivnije na društvenim mrežama za razliku od muškaraca, da više koriste mobilne tehnologije te da više kupuju preko interneta.

Istraživanje Pew Interneta i American Life projecta potkrepljuje i ostale studije koje su pokazale da žene dominiraju društvenim mrežama, prenosi portal Smedio. Posebno kada se radi o Facebooku i Twitteru.

Pročitajte i ovo Taylor Swift - 4 Važno upozorenje Postala je žrtva zbog svoje iznimne popularnosti, ali problem je puno dublji: Na meti su posebno žene i djeca Ilustracija Prevencija kao ključ Svaki treći dan od raka maternice umre jedna žena: Porazna činjenica jer može ga se spriječiti i liječiti

Žene na Facebooku češće mjenjaju statuse, dodavaju fotografije, više komentiraju i češće pritišću Like. Da nema žena, kažu istraživači, Facebook ne bi bio tako jak. One čine više od pola svih korisnika društvenih mreža, 56%, te drže prevlast u razmjeni mailova, na blogovima, u razmjenama fotografija i poruka. Ovaj je podatak itekako koristan marketinškim stručnjacima.

S druge strane, od 2008. pa do 2010. smanjo se broj muških korisnika društvenih mreža sa 47% na 44%, prenosi Smedio. Zanimljivo je da jedino Linkedin ima više muških korisnika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene