Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan prizor iz Zemljine orbite

VIDEO: Erupcija vulkana 'probušila' rupu na nebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priroda je još jednom pokazala svoju zastrašujuću i zadivljujuću moć, u obliku 7,5 kilometara visokog stupa dima i prašine, koji se uzdiže u nebo iz eruptirajućeg vulkana, a dojam čitavog prizora, doslovce su zaokružili bijeli oblaci, kao što je vidljivo na ovim nevjerojatnim slikama.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

Posada Međunarodne svemirske stanice, snimila je ove fotografije koje jednostavno ostavljaju bez daha, iz Zemljine orbite, na visini od 340 kilometara, iznad zabačenog ruskog otoka na sjevernom Pacifiku. Oblake je u krug formirao snažan udarni val, koji je nastao erupcijom vuklana, a kroz taj krug uzdiže se sivo-crna 'gljiva'.

 

 

 

Znanstvenike je zadivio i prizor bijelog oblaka, koji se stopio s vrhom dimnog stupa, a nastao je naglim uzdizanjem mokrog i vrućeg zraka, koji je kondenzirao i stvorio oblak, koji izgleda kao snježni pokrov na vrhu dimnog stupa. Otok Matua, na kojem se dogodila ova erupcija, na sreću nije nastanjen pa nema opasnosti za ljude, no erupcija vulkana je počela prije čak tjedan dana i još uvijek traje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene