Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: 'Elvis Presley' prošao nadzor u zračnoj luci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski stručnjak za sigurnost poigrao se sa starom tvrdnjom da je Elvis Presley još živ, a suvremeni sustav prijave putnika za let u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol to mu je i povjerovao.

Jeroen van Beek izradio je iskaznicu na ime Elvisa Presleyja s fotografijom glazbene ikone i lako se prijavio na let na jednom od kioska na Schipholu, na kojima se putnici sami mogu registrirati. 

Pročitajte i ovo Tomislav Ramljak - 2 Amber Alert Sustav hitnog obavještavanja o nestalom djetetu u Hrvatskoj ne postoji, struka upozorava: "Zaista pozivam, ne čekajmo tragičnu priču!" CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada

Nakon što je slučaj otkriven, oporbeni političari u Nizozemskoj zahtijevaju da ministrica unutarnjih poslova Ter Horst pokrene službenu istragu o sigurnosnim uvjetima i političkim posljedicama.

Van Beek se u svojoj akciji koristio običnim praznim čipom, kakav se upotrebljava u kreditnim i drugim bankovnim karticama. Sve je snimio i snimke objavio na internetu. Na snimkama se može vidjeti kako uređaj na terminalu, na kojemu se putnici mogu sami prijaviti, ispisuje osobne podatke Elvisa Presleyja i naposljetku prihvaća prijavu.

Računalo je prešlo preko činjenice da fotografija na iskaznici ne odgovara osobi koja se prijavljuje te da je kao izdavatelj iskaznice navedena nepostojeća država.

Van Beek je u međuvremenu objavio i popis savjeta namijenjen vlastima, koji bi im trebao pomoći kako opremiti automate da, primjerice, prepoznaju dokumente država koje ne postoje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene